Om oss

Liselotte hembageri

 

Baktradition i tredje generation

ANNO 1936

Baktradition i tredje generation det är precis vad vi är!

 

Vi är det lilla bageriet vid Odenplan mittemot studentpalatset och apoteket på Norrtullsgatan!

 

I årtionden så har detta lilla hembageri drivits av familjen Bergquist och nu även Areskog. Släkten i tre generationer har alltid tänkt att hög kvalitet är det viktigaste. Då får det hellre kosta, men man kan alltid lita på att man får bröd i absolut toppklass! Vi garanterar närproducerat och vårt saffran är ekologiskt.

 

Vi har valt att satsa på traditionella recept och bakverk, vi bakar nu som på farfars tid men men inslag att testa de allra flesta nya trender som ploppar upp titt som tätt.

Vår absoluta specialitet är Dovrekakan. Receptet som farfar bytte till sig i Danmark på 70-talet bakar vi endast på fredagar.

Annars så måste kalaskransen nämnas som vår totala storsäljare. Det är mycket man vill nämna här, men våra småkakor som man köper per hg åker folk långt för. Vi har alltid ett bassortiment men bakar även typiskt för säsong (exempelvis halloweenspöken). Lemonen, citronkroken med smak av Italien, har omnämnts i pressen. Läs mer under sortiment om vårt vetebröd, matbröd, tårtor och andra bakverk.

 

Våra fina semlor har fått utmärkelser. 2010 fick vi femman av SvD. 2015 vann vi Arlas semmeltest "Stans bästa" i Stockholm. Semmelmannen har ofta oss i topp.

 

 

Vi ses på Liselotte hälsar Björn, Moa, Jessica och Jesper!